Založ si blog

Prečo nie je Mikloš pravičiar

Nikdy oficiálne nepodnikal. Predával a dohadoval predaje štátneho majetku za vyše 300 miliárd Sk.Bude predávať štátny majetok a dohadovať ceny za ďalšie desiatky miliárd Sk. Pracoval v štátnej správe ako zamestnanec, alebo ho platila politická strana. Alebo inštitúty platené zo zahraničia, podporujúce neoliberálnu ekonomiku. Dostal pridelený byt v centre Bratislavy. Napriek oscilácii našej politickej scény ostával pohodlne a s úsmevom zabezpečený. Bez škrupúľ žmýka bezočivo občanov a potľapkáva sa po pleciach s bankármi a šéfmi správcovských spoločností. Je toto profil pravičiara? Ak áno, tak to môžeme – ak dnes máme na Slovensku pravicovú vládu – my, bežní občania, zabaliť. Aby som nezabudol, najvtipnejšie je, že pravičiak Mikloš bol na škole aktívny zväzák. Až mi je ľúto pravicových voličov, čo k nemu vzhliadajú ako k modle.

Mikloš sa síce správa ako politik. Pritom mu ide iba o seba a jeho osobný prospech a všetkým ostatným to iba prekrýva. Mikloš je megavlastník. Solidaritu vidí ako fakt, že sa malí poskladajú veľkým. Teda aj jemu.

 

Minister Mikloš stál vždy na tom správnom mieste. A vždy sa pasoval do pozície pravicového politika. Omyl. To, čo robí, nemá nič spoločné s politikou. Ale s tým, ako na všetkom niečo vyťažiť. Zoberme si napríklad jeho majetok. V majetkovom priznaní oficiálne priznal 185 polí,28 lesov, 57 lúk, 14 záhrad, 5 zastavaných plôch, dve hospodárske budovy a iný majetok. K tomu nezabudnime ešte ten byt pridelený mestom Bratislava. Keď sme však minulý rok chceli robiť našu propagáciu v bratislavskom Auparku, tak nás odmietli. Na otázku, prečo tam môže byť SDKÚ? „Čo sa čudujete, veď polovica je Miklošova!“. Takže nie pravicový politik, ale skôr vlastník, alebo podnikateľ? Majiteľ?

 

Neprekvapuje preto ani postoj Mikoša k zmenám odvodov živnostníkov. Ani to, prečo nechce zaviesť bankovú daň. Prečo tá obrovská nadpráca pre kapitál a veľké peniaze? Prečo obhajoba SPP,SE, boli nejaké dohody pri podpise kúpno predajných zmlúv, ktoré sa Fico snažil nabúrať? A čo je pravda na diamantových baniach v JAR?

Na záver: Stojí deväťdesiatročný starček pred Úradom vlády a v ruke drží transparent na ktorom je napísané: „Ďakujem Ivanovi Miklošovi za krásne detstvo! Vylezie von hovorca vlády a hovorí:“Deduško, to sa pletiete, keď vy ste bol dieťa, tak Ivan Mikloš ešte nebol na svete“. „No,práve preto som mal tak krásne detstvo, a za to mu ďakujem!

Ak privatizovať, tak iba cez kupónku!

29.04.2011

Na začiatok musím povedať, že s privatizáciou absolútne nesúhlasím. Myslím si, že všetci Tí, ktorí v tom mali prsty sa riadne nabalili. Určite viac ako tí, ktorí mali a majú zlaté padáky. Dostali sme sa totiž do područia zahraničných majiteľov, ktorí sú napríklad v prípade SPP štátne firmy. Teda z môjho pohľadu dnes Francúzko a Nemecko vlastnia „naše“ [...]

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54, aktualizované: 13:58

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 3171x
Priemerná čítanosť článkov: 1586x

Autor blogu

Kategórie

Archív